Požari na solarnim elektranama

U posljednje vrijeme u medijima sve češće pratimo vijesti o požarima na krovovima zgrada na kojima su postavljene solarne elektrane. Stručnjaci se slažu da je stopa požara izazvanih solarnim elektranama prilično niska. Ipak, ističu da su elektrane sigurne samo ako su kvalitetno postavljene na objektu te redovito kontrolirane i održavane.

 

Posljednjih godina u Sloveniji doživljavamo pravi procvat postavljanja solarnih elektrana. Procvat ovog područja doveo je do toga da su se njime počeli baviti razni tražitelji poslovnih prilika koji nisu imali ni znanja ni iskustva u ovom području. Pritisak na cijene doveo je i do ugradnje panela upitne kvalitete.

 

Dakle, greške nisu isključene ni u potpuno novim elektranama, što možemo reći iz vlastitog iskustva. Kada smo testirali novi Mavic 3T (dron sa snažnom termalnom kamerom) na našoj potpuno novoj kućnoj solarnoj elektrani, ustanovili smo da jedna ploča ne radi kako treba.

Općina Medvode

Općina Medvode

  Pravovremenim pregledom solarne elektrane možete prepoznati potencijalne nedostatke i zatražiti otklanjanje nedostataka od izvođača u jamstvenom roku.

Požari solarnih elektrana na raznim objektima

This website uses cookies to ensure correct website functioning and to improve your experience. For more information, please see our Cookie policy .

I hereby allow the use of data for all purposes specified below.