Osiguravajuće kuće često zahtijevaju snimke iz zraka prilikom preuzimanja rizika i procjene štete, jer sa tla nije moguće precizno snimiti cijele objekte i veće površine. Bespilotne letjelice su “leteće kamere” koje rješavaju probleme dostupnosti i cjelovitog snimanja većih površina.

Za procjenu stvarne štete provodimo osigurateljne procjene dronovima.

Najmodernije fotogrametrijske i inspekcijske tehnologije predstavljaju značajan korak naprijed u procjeni i procjeni štete u osiguravajućem sektoru, omogućavajući cjelovite slike i pouzdane podatke za procjenu. U specifičnom kontekstu procjene štete na usjevima, upotrebom naše opreme s višedimenzionalnim pristupom usmjerenim na analizu na više razina, moguće je pripremiti izvješće o šteti na obrađenom području.

Upotreba različitih fotografskih senzora omogućava vrlo brzo izvođenje primarne procjene s uobičajenim RGB senzorom i izradu geolocirane digitalne karte (ortofota) te po potrebi oblaka točaka i 3D modela područja s najvećom preciznošću od 1 cm/piksel, koji se može koristiti za brzu procjenu i mjerenje obujma štete.

Osim toga, vrlo korisna je inspekcija s multispektralnim senzorom na području osiguranja, koji dobivanjem podataka o refleksiji biljaka u infracrvenom spektru omogućuje jasnu i pouzdanu sliku o stanju klorofila u biljkama te procjenu rasta, stresa i zdravlja. Drugi inspekcijski pristup koristi indeks biomase NDVI, zahvaljujući upotrebi NIR senzora (koji dobiva informacije o detekciji bliskog infracrvenog svjetlosnog pojasa).

U suvremenim osiguravajućim društvima bespilotne letjelice postaju standardni alat koji omogućuje brzo i precizno prikupljanje podataka.

U OneDrone možemo vam ponuditi odgovarajuće bespilotne letjelice za vaše potrebe, a također obučimo vaš tim za siguran i zakonit rad s bespilotnim letjelicama.

Otkrijte naše usluge inspekcijskog pregleda dronova za procjenu osiguranja.

Kontaktirajte nas!