Brz i precizan odgovor je uvijek najvažnije u kriznim situacijama, bez obzira na uzrok, posljedice ili vrstu krize. Bilo da se radi o spašavanju u planinama, intervencijama i spašavanju u prirodnim katastrofama ili požarima, dostavi materijala ili nadzoru nad zahvaćenim područjima, dronovi mogu učinkovito doprinijeti brzim intervencijama i zaštiti ljudskih života i imovine, uz značajno smanjenje rizika za spašavatelje.

Bespilotna letjelica opremljena termalnom kamerom može brže pronaći unesrećene osobe u planinama nego spasilački tim i istovremeno im dostaviti prvu pomoć. Dronovi s kamerama ili termalnim kamerama također mogu pomoći u pronalaženju žarišta požara ili čak spriječiti širenje vatre. Spasilački timovi iz sigurne udaljenosti dobivaju precizne informacije o obimu poplava. Istovremeno je moguće cjelovito pratiti događanja na velikim kriznim područjima, optimalno ih upravljati i kontinuirano modelirati te prilagođavati protukrizne planove.

Bespilotni letjelici omogućavaju pogled iz zraka i brzu dostavu važnih tereta u slučaju nesreća, požara i većih prirodnih katastrofa. U našoj ponudi možete pronaći sve, od jednostavnih letjelica koje omogućavaju brzi pregled situacije do moćnih letjelica s termalnim kamerama za nadzor požara i traženje nestalih osoba.

OneDrone može uspostaviti cjelokupni sustav za zaštitu i spašavanje:

  • dobava dronova za praćenje kriznih područja
  • dobava dronova za nadzor požara i traženje nestalih osoba
  • dobava dronova za dostavu prve pomoći i ostalog materijala
  • dobava i instalacija potrebne programske opreme
  • obuka operatera za letenje iznad kriznih područja
  • obuka osoblja za prikupljanje i obradu podataka
  • integracija sustava bespilotnih letjelica u operativni sustav

Kao i kod svih ostalih rješenja, i na području zaštite i spašavanja djelujemo na temelju znanja i iskustva stečenog dugogodišnjim suradnjom s hitnim intervencijskim i spašavateljskim službama.